• Amenda pe care prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu a aplicat-o primarului Árpád Antal, pentru arborarea steagurilor maghiare la 15 martie 2018, a fost legală, potrivit sentinţei definitive a Tribunalului Judeţului Covasna.
• Comisia de specialitate pentru învăţământ, cultură, demografie şi tineret a Conferinţei Permanente Maghiare s-a întrunit, ieri la Budapesta, în şedinţă. Paricipanții au discutat printre altele despre dezvoltarea grădiniţelor din Bazinul Carpatic, programul de excursii pentru elevi „Fără graniţe!”, relaţiile dintre localităţile înfrăţite şi programele de sprijinire a familiilor.
• Astăzi începe la Brașov prima ediție a festivalului de film „One World Romania”. Tema principală a ediției este: cei 30 de ani care se împlinesc de la Revoluție. (7-10 noiembrie 2019)
• În perioada 8 noiembrie – 13 decembrie se desfășoară prima etapă online a concursului național „Elevi înțelepți”. Concursul, ajuns la a 10-a edțiție, este organizat pentru elevi care frecventează școli cu predare în limba maghiară.

Bejegyzés navigáció