• Potrivit fostului preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei, relaţiile româno-maghiare ar fi afectate în cazul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României nu ar decide pentru eliberarea lui István Beke şi Zoltán Szőcs. Zoltán Lomnici a făcut aceste declaraţii după ce, în calitate de preşedinte al Consiliului Demnităţii Umane i-a vizitat la Penitenciarul Codlea, pe cei doi secui condamnaţi sub acuzaţia de terorism, al căror caz va fi
    rediscutat de către ICCJR la 9 aprilie.
  • Astazi la Cluj-Napoca, UDMR prezintă programul electoral intitulat „Transilvanie prosperă, Europă puternică!”, eveniment la care participă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
  • Intre 4-6 aprilie la Covasna se desfasoara Zilele Kőrösi Csoma Sándor, editia XXX. Lingvistul și exploratorul secui-maghiar Körösi Csoma Sándor a realizat primul dicţionar englez-tibetan şi prima gramatică a limbii tibetane (1834); a realizat primul dicţionar sanscrit-tibetan; a pus bazele tibetologiei şi ale studiilor budiste; în anul 2013 UNESCO a declarat opera lui ca fiind parte a culturii universale (m. 1842) – 235 de ani.
  • Pompierii covăsneni au intervenit în acest an pentru stingerea a peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, cel mai recent fiind înregistrat saptamana aceasta, în apropierea localităţii Araci, unde au fost pârjolite 10 hectare de păşune, iar focul ameninţa pădurea – a declarat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.
  • Operaţiunea de transvazare a îngrăşământului lichid de tip URAN din vagonul fisurat din gara Siculeni s-a încheiat în timpul nopţii. Cantitatea de îngrăşământ lichid aflată în vagon în momentul anunţării incidentului era de 23 de tone, dar deocamdată nu se ştie ce cantitate de substanţă s-a scurs în sol. Autorităţile vor monitoriza calitatea apelor subterane in zona. 
  • Grupul bancar ungar OTP Bank intenţionează să continue să se extindă pe piaţa din Albania, posibil printr-o altă achiziţie, după ce a preluat subsidiara locală a grupului bancar francez Societe Generale.

Bejegyzés navigáció