Megszavazta a brit alsóház, hogy maga dönthessen a különböző Brexit-alternatívákról. A beterjesztést 31 konzervatív képviselő is megszavazta, dacolva saját kormányával, sőt azt a kormányzó Konzervatív Párt egyik tekintélyes alsóházi képviselője, Sir Oliver Letwin terjesztette be.

A lépés kísérlet arra, hogy a parlament kivegye a kormány kezéből a Brexit-folyamat irányítását, és maga próbáljon valamilyen alternatív Brexit-forgatókönyv mögé többséget felsorakoztatni, így igyekezve kitörni a jelenlegi patthelyzetből. Ez szinte példátlan a brit parlamentarizmus gyakorlatában, mivel rendszerint a kormány határozza meg, hogy milyen indítványokra biztosít parlamenti vitaidőt és szavazási lehetőséget.

Theresa May a szavazás előtti felszólalásában „nem kívánatos precedensnek” nevezte a Letwin-javaslatot, amely szerinte olyan megoldásokat is eredményezhet, amelyekről például az EU még tárgyalni sem lesz hajlandó, ezért a kormány nem tud kötelezettséget vállalni arra, hogy képviselői szavazás eredményét a kormány ténylegesen végrehajtja.