A volt világelső Simona Halep esélyt sem adott az amerikai Taylor Townsendnek a miami tenisztorna női versenyében.

A világranglista 3. helyét elfoglaló román hibátlan játékkal 6-1, 6-3 arányban győzedelmeskedett. A 3. fordulóban a szlovén Polona Hercoggal találkozik, de még azelőtt ma, a német Julia Görgesszel az oldalán megmérkőzik a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar-francia párossal.

Nagy meglepetésre a női világranglista 138. román helyezettje, Monica Niculescu három szettben legyőzte a korábbi világelső spanyol Garbine Muguruzát. Az első játszmát hosszabbításban nyerte Niculescu, a másodikat átengedte a spanyolnak, a harmadikat viszont magabiztos játékkal, 6-2-re hozta. A 31 éves román sportolónak ez a negyedik győzelme Miamiban, hiszen két mérkőzést játszott a selejtezőkben. A 3. fordulóra szintén kemény ellenfelet kapott, a korábbi világelső dán Caroline Wozniacki személyében.

A Niculescunál sokkal jobban helyezett Mihaela Buzărnescu ezzel szemben kategorikus vereséget szenvedett a francia Alize Cornet-tól. Kiegyensúlyozott első szett után, a második játszmában a román lány mindössze egyetlen game-t tudott összehozni.