Ma délután 3 órától 15 percre országszerte leállt az élet. A Románia autópályákat akar jelszóval meghirdetett tiltakozást az a Ştefan Mandachi suceavai üzletember kezdeményezte, aki egyedül építette meg az egyetlen méter autópályát Moldvában – tájékoztat a Mediafax hírügynökség.

Mandachi március 4-én jelentette be, hogy befejezte a tiltakozásként épített 1 méteres autópálya munkálatait, és ma 15 órakor avatta fel azt. Erre az időpontra hirdette meg negyedórás tiltakozását az általa vezetett 40 vendéglőben. Később számos üzletember, egy országos bútorkereskedő, informatikai cégek csatlakoztak a tiltakozáshoz, de a Brassó megyei tanács is beszünteti a munkát negyedórára, sőt a iași-i polgármester is utcára vonul a suceavai üzletember és az autópályák építésének támogatására.

Ma Klaus Johannis államfő is bejelentette, hogy a tiltakozók mellett áll. Az akcióhoz csatlakoztak kormánypárti vagy ellenzéki polgármesterek vezette önkormányzatok egyaránt.

Az üzletember a Mediafax hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, nem képzelte, hogy ilyen méretűvé válik tiltakozása és örvend, hogy az emberek békésen tüntetnek.