• Sinteza ședinței de sâmbătă a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Oradea. UDMR a confirmat lista sa de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. (1. europarlamentarul Gyula Winkler, 2. preşedintele FUEN, Loránt Vincze, 3. vicepreşedintele UDMR Csilla Hegedüs, 4. preşedintele Consfătuirii Tinerilor Maghiari din Transilvania Csongor Oltean, 5. europarlamentarul Csaba Sógor.)
• Conferinţă internaţională organizată, astăzi, de Partidul Popular Maghiar din Transilvania la Cluj Napoca (ora 12:00, la sediul PPMT).
• Reacții după ce pavajul din jurul Monumentului Secuilor Martiri din Târgu Mureş, aranjat iniţial sub formă de stea, a fost transformat într-un octogon, pentru a nu mai forma motivul stelei cu opt colţuri, care se regăseşte pe steagul secuiesc, iar tăbliţa, pe care apare inscripţia bilingvă româno-maghiară ”Izvorul Secuilor Martiri”, a fost îndepărtat. Portalul local Agendademures.ro a scris că persoana care a dispus îndepărtarea inscripţiei bilingve, respectiv eliminarea formei de stea, a fost Claudiu Maior, consilierul primarului.
• Protestul magistraților față de refuzul Guvernului de a abroga integral Ordonanța de Urgență nr.7/2019, adoptată intempestiv, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați.
• Astăzi începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă în premieră şi elevii claselor a VII-a.
• 11-12 martie: Reuniunea informală a miniştrilor şi secretarilor de stat pentru afaceri europene din Uniunea Europeană, la Bucureşti.

Bejegyzés navigáció