Folytatódtak ma az összecsapások Pakisztán és India között a vitatott hovatartozású Kasmírban, négy civil meghalt, négy megsebesült – közölték helyi tisztviselők. A harcok ma hajnalban újultak ki.

Pakisztáni részről ágyúzták Kasmír India ellenőrzése alatt álló területét, közvetlenül az elválasztó vonal mentén fekvő Puncs régióban. Ezzel egy időben Umar Azam, a pakisztáni felügyelet alatt álló Kasmír kormányzatának tisztviselője arról számolt be, hogy az indiai csapatok nehéztüzérsége lőtte a vonal menti településeket. Mindkét ország a másik felet vádolta az összecsapás kezdeményezésével.

Tegnap Pakisztán átadta Indiának Abinandan Vartaman pilótát, akinek repülőgépét a héten lelőtte a pakisztáni légierő. Iszlámábád jelezte: békülési gesztusnak szánja az átadást, a kasmíri feszültségeket enyhítendő. Előtte a héten kiéleződött a feszültség India és Pakisztán között a vitatott kasmíri térségben.

India és Pakisztán 1947-es létrejötte óta három háborút vívott Kasmírért, amelyre mindketten teljes egészében igényt tartanak.