• Încep pregătirile pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020. Metodologia şi calendarul au fost aprobate de ministrul Educației. Completarea și depunerea cererilor va avea loc în două etape. Conform calendarului, de mâine, 26 februarie, se realizează evaluarea psihosomatică a copiilor.
  • Până pe 27 februarie se pot prezenta la Biserica Sf. Cruce din Miercurea Ciuc enoriaşii care nu dispun de legătură internet şi doresc să participe la misa Papei Francisc de la Şumuleu Ciuc. Înscrierile online a participanţilor la adunare sunt preconizate a începe în luna martie.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că hotărârea Congresului Uniunii privind declararea ca simboluri proprii a steagului şi imnului secuieşti şi a steagului şi Imnului Ungariei este un mesaj către societatea românească. Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Mihai Tudose au exprimat păreri critice la adresa hotărârii Congresului UDMR şi a reprezentanţilor partidelor parlamentare prezente la lucrări.
  • În pofida faptului, că persoanele sub 16 ani din România sunt în general sănătoşi, dacă se îmbolnăvesc, copiii adesea nu beneficiează de asistenţă medicală – arată cel mai nou raport Eurostat. România este pe nu prea onorantul loc 2 în acest clasament.
  • Consiliul Judeţean Covasna împreună cu reprezentanţii societăţii balneare din Mátraderecske (Ungaria) au demarat o colaborare profesională în vederea realizării unor cercetări ştiinţifice internaţionale despre efectele benefice ale mofetelor şi gazelor balneare prin care acestea să fie recunoscute şi utilizate în practica medicinală.
  • În centrul municipiului Miercurea Ciuc există mai multe terenuri virane pe care s-ar putea construi parcări supraetajate, dar autorităţile locale văd posibilă realizarea unui singur imobil cu această destinaţie într-unul dintre cartierele municipiului.
  • La Centrul Cultural Petofi Sandor din Bucureşti are loc de la orele 18 prezentarea cărții „Magicieni” de Sarány István și a discului Îndem al grupului Garabonciás – Wandering Magicians. Cartea prezintă pe lângă istoria grupului şi contextul cultural-istoric al anilor 70-80 din România şi Timişoara.
  • La Institutul Balassi din Bucureşti are loc de la orele 19 concertul de pian al tânărul pianist Dioszegi Benjamin, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, la clasa de pian a prof. Adriana Bera, care în prezent se perfecţionează la Salzburg. Câştigător al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, în 2017 a obţinut Premiul I şi Marele trofeu la Concursul Internaţional Dinu Lipatti din Roma.

Bejegyzés navigáció