• Mâine va avea loc la Centrul Cultural Petofi Sandor din Bucureşti tradiţionalul bal al ceangăilor la care vor participa două formaţii de păstrare a tradiţiilor din judeţul Bacău. Balul se organizează de trei ani în perioada carnavalului.
  • Duminică, 17 februarie 2019, ora 18.00 are loc la sala The Point în cadrul seriei Portret Forgács Péter proiecţia filmului El Perro Negro: Poveşti din războiul civil spaniol. În 1993 Forgács Péter a descoperit filmele unui cineast amator, Ernesto Noriega. Peliculele expresioniste care descriu Spania zbuciumată de războiul civil, realizate în închisoare, i-au incitat imaginaţia. Filmul a fost distins în anul 2005, cu premiul pentru cel mai bun film documentar la Tribeca Film Festival şi Denver Film Festival.
  • Primăria Sfântu Gheorghe poate asigura circa 2000 de locuri gratuite pentru pelerinii care vin cu ocazia vizitei papei Francisc din 1 iunie – a anunţat primarul Antal Árpád
  • Ieri a fost anuţat programul ediţiei a XXVIII-a a Zilelor Sfântu Gheorghe programată să se desfăşoare în perioada 24 aprilie – 5 mai, pe parcursul unui număr record de 12 zile, ediţia din acest an va fi una a noutăţilor. Printre numele de artişti anunţate deocamdată de organizatori se numără cel al solistei finlandeze Tarja Turunen, al formaţiei Holograf, sau concertul simfonic al trupei Bagossy Brothers Company din Gheorgheni.
  • Fundația Comunitară Covasna (HKA) a anunțat ieri că,  în luna ianuarie, a colectat suma de 11494,85 lei prin programul „Carduri comunitare”. Programul a fost lansat la Sfântu Gheorghe în luna august 2011, în scopul sprijinirii inițiativelor locale și a întăririi „patriotismului local”, prin introducerea unui card de fidelitate ce poate fi folosit în magazine sau alte unități, cu produse sau servicii preponderent locale.

Bejegyzés navigáció