• La Institutul Maghiar Balassi are loc de la orele 19 evenimentul „Tineri muzicieni lansaţi de Asociaţia Culturală Ecaterina Stan” în cadrul căreia şcoala gimnazială de arte nr. 1, Iosif Sava, din Bucureşti prezintă anual în concert la Institutul. De această dată elevii remarcabilei profesoare de violoncel Ani Marie Paladi: Aida Popa din clasa a III-a, respectiv Iulia Coteanu şi Ştefan Iordachi din clasa a IV-a, vor interpreta lucrări de referinţă din literatură pentru tineret.
  • După o luptă care a durat mai bine de 30 de ani, ieri a avut loc prima slujbă în limba maghiară la Biserica Sf. Nicolae din Bacău. Cu această ocazie biserica s-a dovedit neîncăpătoare – insert.
  • Se pot depune cererile pentru aparatele de măsurare a glicemiei, care vor fi distribuite gratuit de către guvern, celor care suferă de diabet tip 1. Conform estimările circa 3600 de copii suferă de această boală în întreaga ţară
  • Ministerul Educaţie a introdus în calendarul naţional concursul iniţiat de departamentul cultural al UDMR intitulat Gardienii Moştenirii – Adoptă un monument. La concurs participă mai mult de 600 de tineri din diferite şcoli din Transilvania.

Bejegyzés navigáció