• Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare la Odorheiu Secuiesc a fost vernisată o expoziţie comemorativă a celei mai mari personalităţi a literaturii maghiare din Transilvania secolului XX.
  • Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare astăzi de la ora 19:00 la Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti are loc reprezentaţia actorului Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc Pásztor Márk. Spectacolul este bazat pe cel de-al cincilea album al lui Cseh Tamás, intitulat „Trecerea Frontului”.
  • Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) sugerează ca partidele maghiare din Transilvana să înfiinţeze o coaliţie electorală cu care să participe la alegerile europarlametare şi l-a nominalizat pe liderul Zsolt Szilágyi pentru această listă comună de candidaţi.
  • În localitatea Cârţa, din judeţul Harghita a fost inaugurat Centrul medical şi metodic al Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc – corespondenţă
  • Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, în colaborare cu „Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni” din Sfântu Gheorghe și Casa Memorială „Romulus Cioflec” Araci organizează astăzi, de la ora 14.00, la sediul prestigioasei instituții din Piața Sfatului nr. 25 din municipiul de sub Tâmpa, evenimentul cultural-literar intitulat „Sub semnul Culturii Naționale”. Programul cuprinde lansări de revisată și de carte, dezbateri,  moment muzical instrumental și un recital de excepție al poetului Adrian Munteanu.

Bejegyzés navigáció