Bírálják az ellenzéki alakulatok az Országos Audiovizuális Tanácsot (CNA) a tavaly augusztus 10-i tüntetés bemutatása kapcsán a Realitatea TV-re kiszabott büntetés miatt. A CNA úgy határozott, a Realitatea TV-nek holnap 10 percre meg kell szakítania adását, a România TV-nek pedig 15 ezer lejes büntetést kell kifizetnie, amiért – a médiahatóság szerint – megszegték az audiovizuális törvény objektív tájékoztatásra vonatkozó előírásait. 

A döntés kapcsán Raluca Turcan nemzeti liberális párti (PNL) képviselő úgy nyilatkozott, ezzel a büntetéssel a CNA is beállt a „politikai végrehajtók” sorába. A CNA meg akarja félemlíteni a szabad sajtót, hogy mentse meg az igazságszolgáltatástól azokat, akik parancsot adtak a csendőröknek, hogy brutálisan verjék meg a jó szándékú állampolgárokat” – tette hozzá a PNL-s képviselő.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint a CNA „Liviu Dragnea hóhéra”. Dan Barna hozzátette, a következő parlamenti ülésszak elején kezdeményezni fogja egy, a CNA tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottság létesítését.