A Scotland Yard mellett már a brit hadsereg is vizsgálja azt a drónincidenst, ami miatt kedd este háromnegyed órára le kellett állítani a felszállásokat a londoni Heathrow repülőtéren.

A Scotland Yard műveleti parancsnoka, Stuart Cundy hangsúlyozta: a brit repülésbiztonsági törvény alapján a repülőgépek biztonságának fenyegetése bűncselekmény, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Arra nem tért ki, miként segítik a nyomozást a brit fegyveres erők.

Chris Grayling közlekedési miniszter bejelentette: a hadsereg felkészül arra, hogy szükség esetén minél előbb telepíthesse Heathrow-n is ugyanazt a technológiát, amelyet a második legforgalmasabb brit repülőtéren, a Londontól délre fekvő Gatwicken is telepítetteka súlyos fennakadásokat okozó év végi drónberepülésekután.

Gatwick repülőterét másfél napig zárva kellett tartani a karácsony előtti legnagyobb csúcsforgalom idején, miután hatvannál is többször észlelték drónok berepülését a légikikötő területére. Gatwick lezárása miatt több mint ezer járatot kellett törölni vagy más repülőterekre átirányítani – az átirányítások és a járattörlések 140 ezer utast érintettek.