Mivel továbbra sem bukkantak a decemberben jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt korábbi RMDSZ-es szenátor, Olosz Gergely nyomára a román hatóságok, csütörtökön nemzetközi körözést is kiadtak ellene – közölte a rendőrség.

Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, vadul zajlik a nyomozás a befolyással üzérkedés miatt elítélt volt politikus kézre kerítésére.A Mediafax hírügynökség értesülései szerint Olosz Magyarországon tartózkodhat. Olosz ellen még decemberben országos körözést adtak ki. A vádirat szerint 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy a politikus korábban az energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be.

Az ügyészek szerint Olosz Gergely összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formában.Ugyanebben a korrupciós ügyben 2013-ban a bukaresti törvényszék hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte alapfokon a háromszéki politikust, de még ugyanebben az évben a fellebbezések nyomán érvénytelenítette döntését. A per később újrakezdődött.