Nagy a lavinaveszély a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál, ahol 135 centiméteres a hóréteg – figyelmeztetnek a szakemberek. Magas, ötből négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben a Bucsecs-hegységben is, 1800 méter feletti magasságban.

1800 méter alatt a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben mérsékelt, azaz kettes fokozatú lavinaveszély van. A Bâlea-tó csak felvonóval közelíthető meg, a Bâlea-vízesésig viszont el lehet jutni a Transzfogarasi úton, amelyet megtisztítottak a hótól. Azoknak a turistáknak, akik a Bâlea-tó környékén szeretnénk sízni – ahol nincsenek kialakított pályák -, azt javasolják, hogy előbb tájékozódjanak a körülményekről a hegyimentőktől.

Lavinaveszély van a Hunyad megyei hegységekben is, jelentős mennyiségű hó hulott a Retyezátban, a Páring-, a Vulkán-hegységben és a Kudzsiri-havasokban – figyelmeztetnek a hegyimentők. A Páring üdülőtelepen 70-80, Strázsán 60-70 centiméter közötti a hóréteg vastagsága, a Retyezátban levő Râuşor síterepen pedig 50 centiméteres a hó.