A Román Vasúttársaság személyszállító vállalat tájékoztatása szerint naponta mintegy 1200 szerelvény közlekedik majd.

Az újonnan bevezetett nemzetközi járatok között található a Kolozsvár-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Transilvania EuroCity. Közvetlen összeköttetést biztosít Budapest és Bukarest között – Craiova, Temesvár, Arad és Kürtös érintésével – az IR 72/ IR 73-as vonatpár.

A Bukarest és Bécs között közlekedő Dacia vonat ismét Segesváron keresztül halad majd.

A jövő év december 14-ig érvényben maradó menetrend szerint módosított útirányon közlekedik majd a Brassó és Budapest közötti Hargita járat is: ez a Brassó-Déda-Dés-Kolozsvár-Budapest útvonalat követi, azaz Marosvásárhely érintése nélkül halad, de lesznek időszakok – így a téli ünnepek, a húsvéit időszak, a nyári vakáció, illetve a halottak napja -, amikor közvetlen kocsit továbbítanak Marosvásárhelyre.

A Román Vasúttársaság belföldi járatai tekintetében is vannak változások: új InterRegio-járat közlekedik majd Brassó és Bukarest között Ploieşti és a hegyvidéki üdülőtelepek érintésével.

Ezen a télen is üzemelnek az úgynevezett hóvonatok, amelyek a Prahova völgyébe és Vatra Dorneire viszik a turistákat. A Bukarest és Brassó között közlekedő hat Regio-járat ugyanakkor kerékpárok és sílécek szállításra alkalmas kocsikkal is rendelkezik majd.