Majom ölt meg egy tizenkét napos csecsemőt az észak-indiai Agrában.

A kisfiút otthon szoptatta az édesanyja, amikor az állat egyszer csak megjelent, kikapta a csecsemőt a nő kezéből, majd eliramodott vele. A majom megharapta a gyerek fejét, majd miután a botokkal és kövekkel felfegyverzett helyiek üldözőbe vették az állatot, az egyik szomszédos ház tetejére dobta a súlyosan megsebzett csecsemőt. A kisfiút kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. A helyiek szerint a majomtámadások egyre gyakoribbá válnak a környéken.

A csecsemő nagybátyja, a BBC-nek nyilatkozva elmondta: “Túl sok majom van a környéken. Félelemben élünk. Rengetegszer kértünk segítséget a kormányzattól, de soha nem tettek semmit” – mondta a férfi. A Tádzs Mahalnak otthont adó Agrában két hónappal ezelőtt ugyancsak egy kisgyereket támadtak meg a majmok. A gyermek kórházban lábadozik. Májusban pedig két turistára támadtak majmok a Tádzs Mahalnál.

Élelmet keresnek, de közben elragadnak mindenfélét és támadnak is” – mondta egy helyi természetvédő aktivista, aki szerint a majmok sokkal agresszívabbá válnak, mivel kiszorulnak a természetes élőhelyeikről a városok terjeszkedése miatt. (MTI, BBC)