• Astazi caravana teatrului românesc pentru copiii români din Ungaria și Serbia ajunge la Gyula, cu spectacolul „Prâslea cel voinic și merele de aur”, după Petre Ispirescu, regia și muzica: Eduard Petru Jighirgi, un eveniment susţinut de actorii Teatrului „Excelsior” din București
  • Guvernul ungar a trimis în Ucraina Subcarpatică un transport format din peste zece mii de doze de vaccin. Ajutorul umanitar în valoare de peste 155.000 de euro a fost predat organizaţiei judeţene din Ucraina Subcarpatică a Crucii Roşii, ieri, la Chop. Astfel, judeţul ucrainean învecinat cu Ungaria a primit în două tranşe 13.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, respectiv 22.000 de vaccinuri cu cinci componente. Acum, în Ucraina au ajuns 10.300 de vaccinuri cu patru componente, care trebuie administrate sugarilor.
  • Documentarul „Oameni şi vaci” având ca temă viaţa crescătorilor de animale din judeţul Covasna va fi prezentat în cadrul Festivalului documentarului românesc Docuart astazi la Ştirbei Center şi maine la Muzeul Ţăranului Român. Realizatorul filmului, Vargyasi Levente a declarat că ideea productiei s-a conturat în anul 2012, când crescătorii de animale din judeţul Covasna, nemulţumiţi de preţul de achiziţie al laptelui şi de lipsa de susţinere a sectorului zootehnic din partea guvernanţilor, au organizat un protest şi au aruncat zeci de litri de lapte în faţa Prefecturii din municipiul Sf. Gheorghe.
  • În urma colaborării cu Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, maine la ora 19.00 la Institutul Balassi se prezintă publicului din România doi studenţi chitarişti de la universitatea budapestană, Nagy Márton şi Szalai Lotti. Cei doi tineri artişti evoluează la Bucureşti în cadrul Festivalului „Serile de chitară” organizat de către Asociaţia Kitharalogos, apoi sâmbătă, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov, iar pe data de 12 noiembrie, vor urca pe scena sălii mici a Filarmonicii din Sibiu, sub egida festivalului ArsHungarica.
  • Maine la ora 20.00 la Teatrul Lipscani se lanseaza albumul ReBorn al lui AG Weinberger. Tema centrală a noului album al lui AG Weinberger este omul nou care trăiește în armonie cu mediul său apropiat și îndepărtat, capabil să acționeze cu responsabilitate, să gestioneze sarcinile colective ale umanității depășind interesele proprii.
  • S-au înscris 50 de echipe din ţară şi străinătate la concursul de preparat cârnaţi in cadrul Paradei cârnaţilor, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe. Iar la Festivalul verzei, care se va desfăşura în paralel, s-au înscris aproape 15 echipe – insert cu Grubisics Levente, unul dintre organizatorii evenimentului.

Bejegyzés navigáció