• Curtea de Apel Alba-Iulia a respins solicitarea Bisericii Catolice de retrocedare a fostei clădiri a Liceului Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicarea motivării instanţei. INSERT: KOMÁROMI Attila, avocatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice
  • Mâine este de așteptat ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe o sentință definitivă în procesul pentru restituirea Colegiului Székely Mikó din Sfântu Gheorghe. INSERT: VERESS Emőd, avocatul Eparhiei Reformate din Ardeal. Episcopul Bisericii Reformate, KATÓ Béla crede: faptul că în urmă cu câteva zile, pe baza unei sentințe judecătorești definitive, de pe fațada clădirii școlii a trebuit înlăturată plăcuța de bronz pe care apărea denumirea istorică a școlii, nu este un semn bun în privința sentinței care se va pronunța mâine.
  • Tribunalul Mureş a întors la DNA rechizitoriul privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. Încheierea poate fi atacată cu recurs de către procurori în termen de trei zile de la comunicare. Dacă ea rămâne definitivă, atunci cazul revine la DNA, ca etapă în procesul de urmărire penală.
  • Urmărim consultări convocate de preşedintele Klaus Iohannis, cu partidele parlamentare, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei. Reprezentanții UDMR vor avea convorbiri de la ora 17:00.
  • Şase elevi au depus plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor omului din cauza discriminării, deoarece la examenul de bacalaureat ei trebuie să dea mai multe exemene decât colegii lor români în acelaşi interval de timp. Elevii care nu au picat la examenul de limba şi literatura română la bacalaureat pot depune plângeri până în ianuarie 2019 – a declarat Zsolt Arus, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc filiala Gheorgheni.
  • Învăţătorii din învăţământul pentru minorităţi vor primi lunar circa 300-400 de lei pentru orele suplimentare efectuate faţă de colegii lor din învăţământul în limba română. Peter Gorbe, inspector general al judeţului Harghita a declarat, că încă nu au primit ordinul, a aflat doar din presă despre existenţa acestuia şi şi-a exprimat speranţa, ca acest ordin să nu mai provoace alte încurcături în învăţământ.
  • Lucrările de exploatare a unei păduri aflate în proprietatea municipiului Sfântu Gheorghe, oprite în primăvară, nu vor fi reluate în această toamnă din cauza presiunilor mai multor cetăţeni, deşi există toate avizele necesare pentru rărirea copacilor, au declarat reprezentanţii Primăriei.
  • La Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe a fost vernisată expoziţia foto-documentară „Contribuția învățământului confesional românesc din Trei Scaune la Marea Unire“.
  • Astăzi, în cadrul Ziua porților deschise, vânătorii de munte din garnizoana Sfântu Gheorghe invită populația la ei acasă, unde se vor organiza ateliere de prezentare a armamentului, tehnicii și echipamentelor din dotarea unității folosite la activități și misiuni specifice. Totodată se vor organiza și ateliere practice de alpinism, călărie și instrucție a tragerii.

Bejegyzés navigáció