Prezența extrem de redusă referendum în județele din Secuime arată că oamenii din regiune sunt mult mai puțin habotnici și mult mai raționali decât se presupunea și nu sunt de acord cu o viziune asupra lumii fundamentalistă – este de părere politologul Székely István.

Astăzi, de la ora 18 va avea loc la sediul central din Cluj a Societății Muzeului Ardelan – în cadrul proiectului ”de 1000 de ani în Transilvania, de 100 de ani în România” – lansarea cărții Iconographia locorum Transsylvaniae – semantă de istoricul Szalai Béla.

Vorbim cu Székely Ervin despre noua lui carte intitulată Carte de bucate și de dragoste, care apare în aceste zile în limba maghiară, iar traducerea în limba română va apărea în noiembrie la Târgul Gaudeamus.

Avem un interviu cu sculptorul Kocsis Rudolf, care s-a prezentat în faţa publicului din Arad cu o expoziţie personală, intitulată „Radiații”.

Centrul Cultural German Sibiu organizează astăzi și mâine (9-10 octombrie) în biblioteca sa workshopul de poezie pentru tineri „A fi străin, a fi acasă”.

Reportaj despre expoziţia de fotografie de presă, o selecţie din fotografiile realizate în 2016 şi premiate de către Uniunea Jurnaliştilor Maghiari din România. Expoziția se poate vizita până pe 8 noiembrie la Institutul Balassi din București.

Viceprimarul din Târgu Mureș ales în culorile UDMR refuză să-și dea demisia, cu toate că grupul al cărui membru este i-a cerut să facă acest pas în repetate rânduri. Makkai Gergely nu vede nimic scandalos în faptul că a participat la o conferință din Coreea de Sud, având ca subiect pacea mondială, cu toate acestea luni, după mai multe zile de controverse, a restituit costul deplasării, plătit inițial din bugetul orașului.

Relațiile dintre Ungaria și Ucraina se deteriorează pe zi ce trece. Kievul este dator cu agrement-ul dat noului ambasador ungar, săptămâna trecută a fost expulzat un consul de ucrainieni, iar luni corespondentului MTI din Ucraina i s-a comunicat, la trecerea frontierei, că numele său a fost inclusă pe-o așa-zisă listă a intelectualilor periculoși. Aceste persoane se pot aștepta la controale amănunțite la vamă, inclusiv demontarea în bucăți a autoturismelor lor.

Ungaria este hotărâtă să dezvolte coridorul româno-ungar pentru transportul gazelor naturale – a declarat KADERJÁK Péter, secretar de stat în Guvernul Ungariei.

Bejegyzés navigáció