A bolgár belügyminiszter szerint nincs bizonyíték arra, hogy a munkája miatt végeztek Viktorija Marinova oknyomozó riporterrel. Pusztán „nemi erõszakról és gyilkosságról van szó” – vélekedett a tárcavezetõ. A bolgár rendõrség ezzel szemben nem tartja elképzelhetetlennek, hogy szakmai tevékenységének köze lehetett a harmincéves nõ meggyilkolásához. Szotir Cacarov bolgár fõügyész is azt mondta, hogy minden lehetséges verziót vizsgálnak.

Hétfõn több százan gyûltek össze a bolgár fõvárosban és több nagyvárosban, hogy megemlékezzenek a tragikus véget ért újságírónõrõl.

A tévériporterrel a román határ mellett, a Duna partján fekvõ Ruszében végeztek. Megkínzott holttestére szombaton találtak rá egy, a folyóhoz közeli parkban.

Az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa sürgette, hogy a nyomozást az ügyben nemzetközi felügyelet alatt folytassák. Dunja Mijatovic szerint erre azért van szükség, mert a riporter halála előtt uniós alapokból származó pénzösszegek feltételezett elsikkasztásával foglalkozott.