• În fiecare zi în această săptămână, între orele 17:00 și 18:00, sunt organizate acțiuni de protest în fața inspectoratelor școlare județene, împotriva ordonanței guvernului care reglementează predarea Limbii și literaturii române în clasele de minoritari. Seria de proteste este organizată de către Asociația Părinților Maghiari în Târgu-Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Zalău şi Timişoara. Insert: CSÍKY Csengele, președintele Asociația Părinților Maghiari.
  • La Oradea, o expoziție de hărți a iscat un scandal între partidele maghiare. Una dintre hărți prezintă România cu hotarele de la Odessa, în est, până la Szolnok, în vest, iar formațiunea lansată de László Tőkés, EMNP, îl acuză pe președintele Consiliului Județean din partea UDMR că susține o expoziție care falsifică istoria.
  • Președintele UDMR din Odorhei, BÍRÓ Barna Botond, s-a alăturat celor care susțin participarea la referendumul din 6-7 septembrie, deși este burlac și nu are – și nu a avut vreodată – o familie în sensul revizuirii constituției pentru care ar urma să voteze.
  • UDMR va susține financiar publicarea tuturor dramelor, și a celor necâștigătoare, scrise pentru concursul lansat de Uniune cu ocazia anului centenar. Piesele tratează problemele conviețuirii dintre majoritate și minorități.

Bejegyzés navigáció