Reportaj despre inaugurarea Muzeului Márton Áron, fost episcop romano-catolic maghiar de Alba Iulia. Colecţia muzeului a fost înfiinţat de voluntari din Sândominic, satul natal al lui Márton Áron, care a condus Arhiepiscopia de Alba Iulia între anii 1938-1980.

Interviu cu organizatorii expoziției de Victor Vasarely la Complexul Muzeal Arad, care este deschisă până în 23 septembrie. Cele 42 de lucrări ale lui Victor Vasarely au ajuns la Arad datorită unui parteneriat cu Muzeul „Janus Pannonius” din Pécs (Ungaria). Victor Vasarely este unul dintre inițiatorii curentului op art (optical art). Victor Vasarely s-a nascut in Ungaria, la Pecs la data de 9 aprilie 1906.

Interviu cu cunoscuta specialistă în email pe metal, Vidra Birtalan Éva (din Târgu Mueș) despre expoziția ei intitulată ”Pictez cu focul”. Expoziția se poate vizita până pe 7 septembrie la Centrul Cultural Studium Prospero din Târgu Mureș.

Potrivit autorităților covăsnene, un cetățean iresponsabil din județul Tulcea este responsabil pentru apariția pestei porcine în județul vecin, situația impunând instalarea de filtre de dezinfecție la granița județului Covasna. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor a declarat că virusul pestei porcine a ajuns în zonă prin carnea infectată trimisă de către un tulcean rudelor buzoieni.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea consilierului Darius Vâlcov, pentru postarea în care acesta asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica..

UDMR este sceptică în privința calendarului anunțat, de către PSD, pentru data referendumului de modificare a Constituției. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, amintește că mai sunt mulți pași procedurali de îndeplinit, având în vedere că proiectul privind familia tradiționale nu a trecut se Senat.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost șef al Serviciului Român de Informații, va fi audiat astăzi la comisia parlamentară de control al SRI, după ce în aprilie la aceeași comisie a fost audiat Horia Georgescu, și ca urmare a acelei audieri, președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat că Maior mințise într-o audiere precedentă. Insert: Csoma Botond, secretarul Comisiei.

Bejegyzés navigáció