În ultimul deceniu şi jumătate s-au schimbat radical obiceiurile de consum mass-media ale maghiarilor transilvăneni: în timp ce programele TV în limba maghiară au fost urmărite, mai demult, de 25% dintre ei, proporţia aceasta a crescut la 75%, în timp ce vizionarea programelor în limba română au scăzut de la 50% la 10% – a relevat un sondaj de opinie comandat de UDMR, ale cărui rezultate au fost prezentate ieri, la Cluj-Napoca. Potrivit sondajului, în multe privinţe maghiarii din Transilvania sunt mai mulţumiţi de situaţia lor, decât este restul populaţiei din România, însă în ceea ce priveşte viitorul ţării, maghiarii sunt mai pesimişti. Maghiarii s-au declarat mai mulţumiţi decât majoritatea şi în ceea ce priveşte nivelul de şcolarizare, starea de sănătate şi locurile de muncă.

La 64 de ani a murit, ieri, Prof. Dr. Egyed Péter, poet, scriitor, filozof şi critic de artă din Cluj-Napoca.

Înmormântarea profesorului dr. Paul Philippi, una dintre personalitățile de excepție ale minorității germane din România, va avea loc sâmbătă, 4 august, la Cimitirul Evanghelic din Brașov. Philippi a fost care – cu diplomație și tenacitate – a reușit să schimbe paradigma politicienilor față de minoritatea germană, și anume în a nu discuta despre problemele minorității decât în prezența reprezentanților ei.

Locuitorii din Băile Tuşnad cer autorităţilor competente soluţii pentru rezolvarea problemei urşilor. În noaptea de miercuri spre joi un urs în căutare de hrană a intrat în Centrul de protecţie a copilului Sfântul Ladislau, un aşezământ în care se aflau peste 50 de copii, și a mâncat îngheţată şi legume congelate dintr-o ladă frigorifică.

Cultivatorii de cartofi din judeţul Covasna prognozează că producţia din acest an va fi mai mică decât cea de anul trecut din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, iar cartofii vor fi mai scumpi cu aproape 50%.

Bejegyzés navigáció