Reportaj cu organizatorii, participantii si vizitatorii clăcii traditionale (organizată de Asociaţia Vinca Minor, Fundaţia Ars Topia, Primăria Zăbala şi Fundația Roy Chowdhury-Mikes) pentru construirea băii populare din Zăbala, unde au lucrat împreună peste 80 de voluntari în perioada 25 iulie – 5 august. Băile Csipkés va fi inclusă în programele care valorifică și celelalte atracții turistice din zonă, precum Castelul, pensiunile din zonă și va fi inclus în pachete turistice.

Urs împuşcat în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc, unde se refugiase după ce a luat o capră din curtea unui localnic. Autorităţile au acţionat după ce au primit avizele necesare din partea Ministerului Mediului. Tot ieri, jandarmii au alungat o ursoaică şi pe cei doi pui ai săi în pădurea din zona localităţii Delniţa, la circa 11 kilometri de Miercurea Ciuc. Tot ieri, tot în jud. Harghita, un urs a atacat un bărbat la Tărceşti, într-o zonă cu pomi fructiferi. Bărbatul de 40 de ani a fost rănit la o mână şi la un picior, și a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

„Ziua Municipiului Arad” – pe data de 22 august 1834 Aradul a primit în mod solemn Titlul de Oraş Liber Regesc din partea împăratului Francisc I. – CORESPONDENȚĂ

Festivalul Intercultural Sighişoara, ediţia a XVI-a (22-26 august).

Zilele Culturale Maghiare din Cluj (20-26 august). O mare parte a programelor (peste 630) se concentrează pe figura Regelui Matia Corvin, născut în urmă cu 575 de ani la Cluj şi pe proclamarea păcii religioase de la Turda, în urmă cu 450 de ani.

Zilele Culturale Partium din Satu Mare (20-26 august) Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta a susţinut ieri seară, în Oradea, în faţa unui public de peste 10.000 de persoane, un concert extraordinar în cadrul Carnavalului Florilor. Înfiinţată în anul 1985 la Budapesta, Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta a fost desemnată ”hungaricum”, în anul 2014, fiind astfel inclusă între comorile naţionale ale Ungariei.

Let`s Do It, Romania! anunță lansarea inițiativei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca, pe 15 septembrie 2018, să mobilizeze 1 milion de voluntari la o acțiune civică ambițioasă.

Bejegyzés navigáció