Már az alkalmazottak bevételeit fenyegeti a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyolc hónapja tartó bojkottja a Bihar megyei tanácsban.

A bojkott miatt a testületnek még nem sikerült elfogadtatnia idei költségvetését, emiatt az alkalmazottak fizetését csak részben tudják kifizetni. A közvetlen ok az, hogy büdzsé hiányában az önkormányzat nem nyúlhat hozzá az állami költségvetésből visszaosztott összegekhez, hanem kizárólag saját bevételeiből kénytelen kiutalni az alkalmazottak bérét, ami véges. Pásztor Sándor tanácselnök a Krónikának elmondta, március hónapra a bérek 70 százalékát sikerült úgy kispórolni úgy, hogy közben minden kifizetést leállítottak, a közmű- és telefonszámlákat sem rendezték.

Az elöljáró szerint a PNL-frakció különböző ürügyekkel nyolc hónapja gátolja a PSD egyik elhunyt tanácsosának helyettesítését. Noha már a Legfelsőbb Bíróság is kimondta, hogy a tanács munkálatainak akadályozása törvénytelen, a liberálisok nem hajlandók hozzájárulni az új mandátum érvényesítéséhez, mivel azzal kisebbségbe kerülne a frakciójuk.