Titkosszolgálati eszközökkel ?gyártották? a székely ?terroristák? ügyét és más terrorvádakat is ? erre utal nyilatkozatában Daniel Dragomir, a Román Hírszerző Szolgálat volt ezredese.

A Mediafax beszámolója szerint a volt ezredes Florian Coldeát, a SRI volt igazgatóhelyettesét, vádolja azzal, hogy a Beke-ügyben embereket épített be a magyar közösség megvádolt tagjai közé, hangfelvételeket hamisított, amelyek alapján megpróbált terroristákat gyártani. Dragomir tavaly szeptemberben azzal sokkolta a hazai közéletet, hogy bizonyítékokat mutatott be, arra vonatkozóan, hogy 2009-től kezdve öt éven át hogyan hallgattak le politikusokat, üzletembereket, újságírókat arra hivatkozva, hogy nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi aktivistáit 2015 decemberében előzetes letartóztatásba helyezték, azzal vádolva őket, hogy merényletet terveztek a december elsejei román nemzeti ünnep kézdivásárhelyi résztvevői ellen. A bíróság végül pirotechnikai eszközökkel elkövetett bűncselekményekért ítélte el őket, éppen annyi időre, amennyit előzetes letartóztatásban töltöttek.