Ma van a Színház Világnapja, melynek célja felhívni a figyelmet a színházművészet fontosságára és tisztelegni a színházi alkotók előtt.

Ebből az alkalomból Simon McBurney britt színész, író, rendező üzenetét olvassák fel az európai színházak. A művész üzenetében arra hívja fel a figyelmet, hogy olyan korban élünk, amikor nehéz tisztán látni. A valótlan állítások nagyobb dózisban áradnak felénk, mint valaha a történelem során vagy a történelem előtti időkben ? fogalmaz világnapi üzenetében a rendező.

A színházi világnapot az erdélyi színházak is ünneplik. A Kolozsvári Magyar Színház alkotói többnapos rendezvényen szórakoztatták az érdeklődőket, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a ma délután 5 órától a Kultúrpalota Kistermében tart ünnepséget. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a székelyudvarhelyi a Tomcsa Sándor Színház ma, egész napos programot szervez az érdeklődőknek. Sepsiszentgyörgyön Bocsárdi László rendezését tekinthetik meg az érdeklődők. A Csíki Játékszín 18 órára nyilvános próbára várja a színházszerető érdeklődőket.