• Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor a respins ieri, cu 21 de voturi ‘pentru’ şi două ‘împotrivă’, proiectul de lege privind statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc. Consiliul legislativ a dat aviz negativ proiectului de lege, iar Guvernul încă nu a emis un punct de vedere.
  • Un număr de 4.200 de fermieri au depus, de la începutul lunii martie, cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiei de la Uniunea Europeană, numărul fiind mai ridicat decât în anii precedenţi ? a declarat directorul APIA Harghita, Haschi Andras care a mai adugat depunerea cererilor se face pana la 15 mai, şi sunt aşteptaţi să solicite subvenţie aproximativ 26.500 de fermieri, pentru o suprafaţă de 185.000 de hectare.
  • Un proiectil de aruncător, provenind cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, ieri, în podul unei case din comuna Mugeni (jud. HR). Echipa de pirotehnişti a ISU Harghita a declarat ca este a treia misiune de asanare a muniţiei rămasă neexplodată, executată de pirotehniştii harghiteni. Săptămâna trecută, în comuna Sărmaş, au fost găsite patru bombe de aruncător în două locuri.
  • Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că ţara sa va bloca participarea preşedintelui ucrainean, Petro Porosenko, la summitul din vară al NATO, dacă Kiev nu va renunţa la legea scandaloasă privind educaţia, care încalcă drepturile miniorităţilor naţionale. „Ucraina trebuie să garanteze că legea educaţiei, care încalcă grosolan drepturile minorităţilor, nu va fi pusă în aplicare sub nicio formă până în anul 2023 şi că în această perioadă Ucraina va desfăşura consultările necesare cu minoritatea maghiară” – a precizat ministrul ungar.
  • Interviu cu 3 mame care au pornit miscarea numita „Succes dincolo de maternitate”, cu scopul de a ajuta alte femei în regasirea echilibrului dintre cariera si familie prin posibilitatea de a lucra de acasa, si cu scopul de a crea o comunitate inspira?ionala de femei.
  • Interviu cu Péter György Árpád, presedintele Asociatiei Ecologice Silvanus din Sancraiu (jud. CJ) despre intalnirea nationala a organizatiilor civile de protectia mediului din Ungaria ? 12-15 aprilie (eveniment organizat pentru prima oara in 28 de ani dincolo de granitele Ungariei)

Bejegyzés navigáció