• România şi Ungaria au un interes comun în dezvoltarea cât mai multor legături de transport, a spus ministerul ungar de externe, după discuţiile avute ieri, la Budapesta, de şeful diplomaţiei ungare, Péter Szijjártó şi Lucian Şova, ministrul al transporturilor. Până în 2020, se va realiza cea de-a doua conexiune de autostradă, care va lega autostrada din nordul Transilvaniei cu drumul rapid M4 din Ungaria. Dintre cele 10 puncte de trecere a frontierei, care funcţionează doar la sfârşitul săptâmânii, două vor fi deschise în curând cu caracter permanent.
  • Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis ieri că legislaţia ungară prin care se reziliază contractele de arendă cu beneficiari străini încalcă principiul european al liberei circulaţii a capitalului. CJUE a decis că principiul liberei circulaţii a capitalului este încălcat chiar dacă statul acordă despăgubiri titularilor contractelor reziliate. Legea respectivă împiedică cetăţenii statelor membre ale UE să beneficieze de arendă şi să transfere altor persoane drepturile deţinute. Ministrul ungar al agriculturii, Sándor Fazekas, a declarat că decizia UE arată că autorităţile de la Bruxelles ‘s-au dat din nou de partea străinilor care speculează terenuri’.
  • Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului consideră că premierul Viktor Orbán este rasist şi xenofob, şi nu vrea să demisioneze din cauza afirmaţiilor sale rostite recent în acest sens, aşa cum i-a cerut ministrul de externe Péter Szijjártó, săptămâna trecută.
  • Participanţii la conferinţa internaţională cu tema ”Conştientizarea comunităţilor europene cu privire la importanţa îmbunătăţirii politicilor în domeniul bioenergiei”, (eveniment in Brasov la care participă experţi din domeniul bioenergiei şi valorificării biomasei din Spania, Franţa, Finlanda, Italia, Slovenia, Letonia, Bulgaria şi România) vor vizita astazi mai multe obiective din judeţul Covasna care folosesc energia cu biomasă, între care Castelul Micheş din localitatea Zăbala, încălzit cu energie produsă din biomasă ? a declarat preşedintele Clusterului Inovativ al Biomasei Green Energy, Vajda Lajos.
  • Spitalul orăşenesc din staţiunea Covasna, aflat în subordinea Spitalului de recuperare cardiovasculară ‘dr. Benedek Geza’, a primit aproape 110.000 de lei din partea Asociaţiei ‘Pro Spitalul Olandez’, în vederea dotării acestuia cu aparatură medicală.
  • Vom difuza un interviu cu dieteticianul si specialistul în post Nagy Eszter Anna (Budapesta) despre poten?ialele beneficii ale perioadei de „Post Mare” dinainte de Paste ?i despre abordările stiintifice ale postului (exemple din Germania si Rusia).

Bejegyzés navigáció