• Liceului Teoretic „Németh László” din Baia Mare îşi caută viitorii elevi şi cu ajutorul anunţurilor în limba română. Anunţurile în limba română au fost postate de către conducerea liceului în presa locală şi pe paginile de socializare, cu scopul de a transmite oferta şcolii şi părinţilor care trăiesc în familii mixte. Baia Mare are o populaţie de 115.000 de locuitori, din care 12,25 la sută s-au declarat maghiari la ultimul recensământ din 2011.
  • Guvernul ungar acordă o importanţă deosebită sprijinirii şcolilor maghiare de weekend, întrucât aceste instituţii contribuie semnificativ la păstrarea identităţii maghiare. În lume funcţionează 213 şcoli maghiare de weekend. În aceste instituţii învaţă aproximativ 5200-5300 de copii.
  • Győr, Ungaria: Are loc astăzi, meciul Győri Audi ETO KC – CSM Bucureşti, din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin ? ora 20:00.
  • ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a câştigat ieri, Cupa României la baschet feminin, duminică, după ce a învins-o pe CS Municipal Satu Mare cu scorul de 62-48. Sepsi a câştigat trofeul pentru a treia oară, după cele din 2015 şi 2016, anul trecut pierzând finala cu CSM Târgovişte. CSM Satu Mare a mai jucat finala în 2010 şi 2011.
  • Patru covăsneni vor porni astăzi într-o expediţie în Africa, ce are ca scop tranzitarea acestui continent de la nord la sud şi escaladarea muntelui Kilimanjaro (5.895 m). Tulit Zsombor, unul dintre membrii echipajului, a declarat pentru AGERPRES că expediţia va dura peste o lună şi jumătate şi va fi făcută cu două maşini de teren. ?Expediţia transafricană KHUMBA 2018 traversează nouă ţări din partea estică a continentului african – şi anume Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Africa de Sud. Ţelul nostru este ca de la Cairo, mai exact din Port Said, să ajungem până în Cape Town, parcurgând, cu două maşini de teren, aproape 16 – 17.000 de kilometri?.
  • Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că decizia pe care o va lua preşedintele Klaus Iohannis cu privire la procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este una care trebuie să se încadreze din punct de vedere juridic şi să respecte Constituţia, punctând faptul că raportul ministrului Justiţiei este unul detaliat şi argumentat.
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în perioada 26 – 27 februarie 2018, întreg teritoriul acestei ţări se va afla sub avertizare cod roşu şi cod portocaliu.

Bejegyzés navigáció