• Astazi de la ora 19.00 la Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucuresti se desfasoara un salon literar cu Csender Levente, scriitor din Ungaria distins cu premiul József Attila, şi cronicarul Constantin Piştea vor dialoga pe marginea volumului de nuvele Odată trebuie spus, apărut în limba română la Editura Next Page. Csender Levente s-a născut la Odorheiu Secuiesc în anul 1977, acum trăieşte în Ungaria. Nuvelele sale au fost traduse în limbile spaniolă, slovacă, bulgară, slovenă şi română. Invitatul serii este si jazzistul Tóth Viktor, un reprezentant polivalent al scenei de jazz din Ungaria.
  • Membrii unei expediţii secuieşti vor traversa Africa cu scopul de a descoperi mormântul contelui Wass Albert. Membrii expediţie Khumba Transz-Afrika vor porni la drum maine, spre Egipt, de unde vor continua călătoria cu maşinile de teren pe un drum care traversează nouă ţări africane timp de o lună şi jumătate (45 de zile şi 16 mii de kilometri), ca în final să ajunga la mormântul contelui Albert Wass.
  • Judeţul Covasna vrea să-şi consolideze poziţia de lider în topul celor mai mari producători de cartofi din România, iar până în anul 2022 să poată asigura peste 20% din necesarul de consum al populaţiei ţării – a declarat, directorul Direcţiei Agricole Covasna, Könczei Csaba. Unii producători din CV au avut contracte de export în Republica Moldova şi Ucraina, iar alţii au livrat hipermarketurilor din ţară.
  • Au inceput cursuri de pregatire profesionala organizate in cadrul programului de dezvoltare a gradinitelor din Bazinul Carpatin finantate de catre Guvernul Ungariei si organizate de Asociatia Pedagogilor Maghira din Romania ? reportaj.

Bejegyzés navigáció