• Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Târgu Mureş a respins, ieri, recursurile formulate împotriva hotărârii Tribunalului Mureş, care a anulat decizia emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care s-a înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş şi prin care s-au transferat clase la această unitate şcolară de la alte două instituţii de învăţământ. Hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă.
  • Castelul Mikes din Zăbala, care a fost reabilitat şi introdus în circuitul turistic de urmaşii fostului proprietar, organizează azi si maine ?Ziua porţilor deschise?, publicul fiind invitat să viziteze domeniul şi să participe la o serie de ateliere recreative. Castelul, care datează din secolul al XVI-lea, a fost revendicat şi retrocedat moştenitoarei contelui Mikes, Katalin Roy Chowdhury, care s-a întors în România după 1989 împreună cu cei doi fii ai ei, au restaurant clădirea şi au transformat-o într-o reşedinţă turistică de lux.
  • Judeţul Covasna are în vedere alocarea sumei de şase milioane de euro pentru realizarea aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor care s-a referit şi la un alt proiect: o autostradă pe ruta Braşov-Târgu Secuiesc-Bacău, o arteră care leagă Ardealul de Moldova şi pe care circulă zilnic 15.000 de autovehicule, din care 85% sunt în tranzit.
  • Un album de fotografii intitulat ?Din patrimoniul cultural românesc al jude?elor Covasna ?i Harghita? va fi lansat, în acest an, de Centrul European de Studii Covasna ? Harghita, în contextul în care 2018 este desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural. Albumul va fi realizat cu cofinan?are din partea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei ?i Harghitei, Consiliului Jude?ean Covasna ?i Consiliului Local Sfântu Gheorghe, ?i editat la editura ?Eurocarpatica? din municipiu.
  • Teatrul ?Andrei Mureşanu? din Sfântu Gheorghe se alătură campaniei naţionale ?Artiştii pentru artişti?, iniţiată de Uniunea Teatrală din România (UNITER) în anul 2002 în scopul sprijinirii artiştilor vârstnici. Spectacolul ?Orb de mină? în regia Catincăi Drăgănescu, realizat în colaborare cu Teatrul Independent ?Osono? din Sfântu Gheorghe, va fi jucat în data de 10 martie a.c sub semnul acestei campanii, iar toate încasările din vânzarea biletelor vor fi donate în beneficiul artiştilor vârstnici, în special a celor care au probleme de sănătate ? a declarat directoarea teatrului, Anna Maria Popa.
  • Regulamentul UE care abordează geo-blocarea şi alte forme de discriminare bazate pe cetăţenia, naţionalitatea, domiciliul sau sediul clienţilor, din păcate, nu rezolvă accesul nediscriminatoriu pe piaţa unică la serviciile audio-vizuale, cetăţenii europeni aparţinând minorităţilor naţionale sau lingvistice rămânând cei mai afectaţi, susţine deputatul european Iuliu Winkler. Chiar dacă este un pas în direcţia cea bună, propunerea este imperfectă, având în vedere că nu abordează toate formele de discriminare, în special conţinutul protejat de drepturi de autor – a afirmat europarlamentarul UDMR într-o declaraţie scrisă.

Bejegyzés navigáció