• Centrul European de Studii Covasna-Harghita din Sfântu Gheorghe a lansat un calendar denumit generic „2000 de ani de dăinuire românească şi 100 de ani de la România reîntregită. Făuritori ai Marii Uniri din judeţele Covasna şi Harghita”, ca răspuns la un calendar editat de Centrul Cultural Judeţean Covasna, având ca titlu generic „1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România”, care prezintă mai multe personalităţi de etnie maghiară care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea societăţii româneşti.
  • România se află în topul ?ărilor comunitare cu cele mai mari rate a ?omajului în rândul tinerilor, arată un studiu publicat de Eurofound. Conform datelor, ?omajul pe termen lung (peste 12 luni) în rândul tinerilor este peste 40%, în România, depă?ind cu aproape 15% media Uniunii Europe (29.5%).
  • Premiera filmului ?Banditul Whisky?, inspirat de viaţa fostului spărgător de bănci Ambrus Attila, va avea loc vineri la Cinema City, AFI Cotroceni Bucureşti. Filmul îl are ca protagonist principal pe un fost jucător profesionist de hochei, originar din Miercurea Ciuc (n. 1967), devenit un bandit legendar în Ungaria anilor ?90 unde a jefuit 30 de bănci, oficii poştale şi agenţii de voiaj, strângând peste o jumătate de milion de dolari. Numele ?i-a căpătat după obiceiul de a bea câte-un pahar de whisky înaintea fiecărui jaf, pentru a-?i învinge emo? După ieşirea din închisoare, Ambrus a învăţat olărie şi a devenit mic întreprinzător.
  • Mâine vom difuza un interviu cu Heinczinger Miklós (unul dintre fondatorii formatiei muzicale Misztrál din Ungaria) despre stilul lui de a canta, de a trai si de a sustine legatura stransa dintre sanatate si cantare, respectiv despre concertul pe care l-a tinut nu de mult in Inlăceni (Énlaka, jud. HR).

Bejegyzés navigáció