Legjobb esetben is csak húsvét után adják használatba a Szászsebes és Torda közötti autópálya 3-as szakaszát ? közölte a közúti infrastruktúrát kezelő vállalat szóvivője. Alin Şerbănescu bejelentette: kilencven nappal elhalasztották a Nagyenyed és Marosdécse közötti, 8,5 km hosszú autópályaszakasz átadását, ugyanis az általa képviselt vállalat rendellenességeket talált az érdesség, tapadás terén, bizonyos helyeken pedig a burkolat egyenletességével vannak gondok, máshol bitumentöbbletet észleltek, de a hidak kivitelezésében is találtak kivetnivalót. A három rétegből álló aszfaltburkolat sűrűsége és vastagsága sem egyezik azzal, amit a projekt előírt.

A szóvivő szerint a kivitelező ugyanígy járt el a Lugos-Déva autópálya 1-es szakaszának építésekor is, és ezen az úton máris megjelentek a repedések.

A Szászsebes és Torda közötti autópálya 4-es szakaszánál februárban kezdődik el az átvételt megelőző helyszíni szemle. A tervek szerint az 1-es és 2-es szakaszt is még idén átadják a forgalomnak.

A Szászsebest Tordával összekötő, összesen 70 km hosszú autópályát az eredeti tervek szerint 2016 végéig kellett volna megépíteni.