• Autorii manualelor şcolare în limbile minorităţilor nu vor mai fi obligaţi să realizeze ei înşişi traducerea în limba română a manualelor scrise de ei. După noile reglementări ale Ministerului Educaţiei Naţionale privind editarea manualelor şcolare, traducerile vor reveni în sarcina Editurii Didactice şi Pedagogice. INSERT: Deputatul Ödön Szabó, vicepreşedintele grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor
  • Cele patru ţări din Grupul de la Visegrád (V4) au decis ieri să ofere sprijin financiar pentru Italia şi să coopereze ca aceasta să îşi poate proteja graniţele maritime, şi implicit graniţele Europei, respectiv ale Ungariei, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán la Bruxelles, joi, după reuniunea ţărilor V4.
  • Luni vor începe dezbaterile privind amendamentele depuse la pachetul de legi ale justiţiei. UDMR a depus amendamentele pentru transpunerea directivei fără a intra în detalii.
  • Filiala Covasna a Serviciului de Ajutor Maltez organizează astazi, la Casa de Cultură Kónya Ádám din Sf. Gheorghe, o activitate specială (cadouri ?i un program artistic) pentru cei o sută de bătrâni singuri ?i fără posibilită?i materiale pe care Serviciul îi are în eviden?ă ? insert cu Székely Róbert, membru al Serviciului de Ajutor Maltez, filiala Covasna
  • Maine la Sfântu Gheorghe: Cea de-a V-a edi?ie a expoziţiei şi târgului de nunţi şi evenimente derulate de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, sub genericul „Ziua cea Mare” – în sala de conferinţe a Colegiului ?Székely Mikó? din municipiu.
  • Datorită zilei de doliu na?ional concertul de azi organizat de Casa de Cultură Kónya Ádám din Sf. Gheorghe întitlulat Călătorie cu Kodály Zoltán în lumea cântecelor populare a fost reprogramat pe 17 decembrie. În cadrul concertului din Teatrul Tamási Áron, publicul va avea ocazia să asculte interpretările cântecelor populare ale lui Kodály Zoltán, respectiv Erdő Zoltán, în spectacolul trupei Trio á la Kodály, Orchestrei de Cameră Georgius, respectiv a Orchestrei de Cameră Ciuc, sub orchestrarea lui Oláh Dezső.
  • Guvernul ungar, care luptă de doi ani împotriva cotelor obligatorii pentru repartizarea de migranţi pe teritoriul Uniunii Europene, a salutat fermitatea manifestată în această problemă de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care a caracterizat recent această măsură ca fiind ‘ineficientă’ şi provoacă diviziuni, iar forţarea ideii migraţiei ilegale este periculoasă.
  • Ungaria va continua să blocheze toate iniţiativele internaţionale ale Kievului până când situatia generată de adoptarea noii legi ucrainene a educatiei nu va fi solutionată în mod satisfăcător pentru maghiarii din Transcarpatia ? a anuntat Péter Szijjártó care s-a referit la recenta pozitie a Comisiei de la Venetia.

Bejegyzés navigáció