Megalakult ma Kolozsváron a Romanian Business Leaders (RBL) elnevezésű platform első regionális kirendeltsége, amely hozzávetőlegesen 150 erdélyi vállalkozót és üzleti vezetőt tömörít.

A Romanian Business Leaders Alapítvány képviselője, Alina Burlacu, úgy nyilatkozott, azért nyílik „Erdély nem hivatalos fővárosában, Kolozsváron” az RBL első regionális kirendeltsége, mert ott fejlődik a legdinamikusabban a vállalkozói szféra, és az ottani RBL-tagok alkotják az egyik legösszeforrottabb közösséget a szervezeten belül. Burlacu hozzátette, elindítottak egy projektet, amelynek révén díjazzák azokat a pedagógusokat, akiknek a munkáját a legnagyobbra tartják, egy másik projekt keretében pedig vállalkozók és tanárok részvételével zajló találkozókat szerveznek.

Emellett továbbképzőket tartanak olyanoknak, akik vállalkozást akarnak indítani, vagy fejleszteni szeretnék üzletüket, illetve egy olyan programja is van a szervezetnek, amelynek keretében mentorok segítik az üzletépítésben a fiatal vállalkozókat. (Agerpres)