A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) támogatja Klaus Iohannis államfő kezdeményezését, hogy az amnesztia és a közkegyelem ügyében népszavazást szervezzenek – jelentette be hétfőn Nicu?or Dan, az USR elnöke.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség támogatja Klaus Iohannis államfő kezdeményezését, hogy az amnesztia és a közkegyelem ügyében népszavazást szervezzenek. Már a kampányban jeleztük: ellenzünk minden olyan akciót, amellyel a korrupt politikusok és klienseik megmenekülhetnek az igazságszolgáltatástól. A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) kezdeményezése éppen azt szolgálja, hogy Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlă?ean és mások ne kerüljenek az igazságszolgáltatás elé. (…) Ezzel saját programjukat is megszegik ‘ ? írja Facebook bejegyzésében az USR elnöke.

Cristian Ghinea képviselő szintén a referendumot részesíti előnyben a sürgősségi kormányrendelettel szemben.

‘Florian Iordache igazságügyi miniszter a parlamenti meghallgatáson még azt ígérte, hogy közvitára bocsátják a törvényt, de aztán fű alatt előjöttek a sürgősségi kormányrendelettel. Az államfő helyes módon reagált. (…). Az Egységes Románia Párt (PRU) volt az egyetlen olyan alakulat, amely az amnesztiával és a közkegyelemmel kampányolt és két százalékot kapott’ ? mondta el az Agerpres hírügynökségnek a képviselő.