A Szociáldemokrata Párt színeiben megválasztott Sebastian Ghi?ă a legújabb szerzeménye a Bogdan Diaconu vezette Egységes Románia Pártnak.

A nyíltan magyarellenes formáció az elmúlt napokban több honatyát is leigazolt. Sajtóhírek szerint a párt célja összegyűjteni 14 képviselőt és 9 szenátort, hogy a holnap kezdődő őszi parlamenti ciklusban mindkét házban frakciót alakíthasson. Ez nagyobb láthatóságot biztosíthat a pártnak, növelve az esélyeit a decemberben esedékes parlamenti választásokon.

Közben Mircea Geoana a Hotnews hírportálnak megerősítette, hogy a Román Szociális Párt elnökeként tárgyalásokat folytatott Bogdan Diaconuval. Geoana hangsúlyozta: azért ment el a tárgyalásra, mert fennáll a veszély, hogy Calin Popescu Tariceanu és Traian Basescu pártja legyen a királycsináló a választások után. Ezt szerinte nem szabad engedni, mert a két politikus az igazságszolgáltatás elleni harc bajnoka. Azt is hozzátette: az együttműködést a nacionalista alakulattal bizonyos feltételekhez és értékek tiszteletben tartásához kötötték, ugyanakkor egyelőre szó sincs arról, hogy megállapodtak volna.