A kolozsvári Lucian Blaga Állami Színház A mi osztályunk (Clasa noastra) című, Bocsárdi László rendezésében készült produkciója nyerte el az év legjobb előadásának járó  díjat a Romániai Színházi Szövetségtől (UNITER). A hétfő esti gálán a győztes nevet rejtő borítékot Jacqueline Bisset angol színésznő bontotta fel, az elismerést Mihai Maniutiu, a színház igazgatója vette át. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője: Bartha József és Kiss Zsuzsanna.

A legjobb rendezésnek járó díjat Radu Afrim kapta A nyugalom színpadra viteléért. A Marosvásárhelyi Színház Tompa Miklós Társulatának előadásához a díszletet Adrian Damian, a jelmezeket Márton Erika készítette. Az előadást három kategóriában is jelölték díjra, de az év legjobb női mellékszereplője címre pályázó Fülöp Erzsébetnek meg kellett elégednie a közönségszavazáson aratott győzelemmel, a legjobb előadásnak járó díjat pedig elvitte a már említett Bocsárdi-előadás. Egyébként a magyar nyelvű színházak közül ? az előző évektől eltérően ? idén csupán a Marosvásárhelyi Színház Tompa Miklós Társulata kapott jelöléseket. Különdíjban részült Bács Miklós kolozsvári színész, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának oktatója ?a fiatal színészgenerációk pártfogolásáért?.

A 26. UNITER-gálán a legtöbb díjat a bukaresti színházak vitték el. A zsűri szerint a legjobb férfi főszereplő Marian Ralea (Bulandra), a legjobb férfi mellékszereplő Marius Manole (Bukaresti Nemzeti Színház). A legjobb női fő-, illetve mellékszereplő a bukaresti Teatrul Mic művésze: Emilia Dobrin és Ilinca Manolache. A legjobb szövegkönyv díját a jászvásári (Iasi) Vasile Alecsandri Nemzeti Színház vitte el A kopasz énekesnő Adrian Damian általi adaptálásáért (rendező Radu Nica).