• UDMR şi Partidului Civic Maghiar din Covasna condamnă inten?ia actului de violen?ă care, urma să fie pus în practică de către pre?edintele filialei din Târgu Secuiesc a ?Mi?cării Tinerilor din 64 de Comitate? pe 1 decembrie, sub forma unui atentat. Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Beke István Attila.
  • Mişcarea de Tineret 64 de Comitate a răspuns la un comunicat al DIICOT că în ultimele 24 de ore organizaţia sa din Ţinutul Secuiesc ?este supusă unor şicane inimaginabile şi calomnii din partea serviciilor secrete? ?i că acţiunile autorităţilor ?au fost total ilegale?. Mişcarea de Tineret 64 de Comitate mai precizeză că ?pentru aceste calomnii inimaginabile? se va adresa instanţelor internaţionale, presei internaţionale şi organizaţiilor pentru aprarea drepurilor omului.
  • Reprezentantul literaturii maghiare la cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti este Dragomán György, scriitor tradus cu succes peste tot în întreaga lume, unul dintre cei mai premiaţi autori est-europeni ai momentului. În perioada 2 – 4 decembrie la FILB vor participa 17 nume de primă mărime ale literaturii contemporane din Turcia, Elveţia, Ungaria, Spania, SUA şi România. (Dragomán György s-a născut la Târgu Mureş în anul 1973, în anul 1988 s-a stabilit împreună cu familia în Ungaria. Două dintre romanele lui au fost traduse şi în limba română de Ildikó Gábos-Foarţă: A fehér király (Regele alb, Polirom, 2008), Máglya (Rugul, Polirom, 2015).
  • Drumul între Gheorgheni şi Praid (DN13 B), în judeţul Harghita, rămâne închis până azi la prânz din cauza căderilor de arbori încărcaţi cu zăpadă.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió? va fi realizata de Benedek Csilla.

Bejegyzés navigáció