Nagy erejű robbanás történt ma reggel Kairóban az olasz konzulátus épületénél, írja az MTI a MENA egyiptomi hírügynökség jelentése alapján.

Az épületben súlyos károkat okozó robbanásnak egészségügyi források szerint egy halálos áldozata, és négy sebesültje van. A francia hírügynökség egyik tudósítója szerint a detonáció lerombolta az épület homlokzatának egy részét.

A biztonsági erők egy magas rangú tisztségviselője elmondta, hogy az elkövetők a pokolgépet a konzulátus közelében leállított autóba telepítették.

Pénteken Nagy-Britannia után Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel jelentős kockázata van egy újabb merényletnek. A dán külügyminisztérium közleménye arra is kitér, hogy azok, akiknek feltétlenül szükséges Tunéziában tartózkodniuk, rendkívül óvatosak legyenek a külföldiek által látogatott helyeken, így a bárokban és a szállodákban is. Dánia egyúttal mindenképpen eltanácsolja állampolgárait attól, hogy az Algériával vagy Líbiával határos tunéziai régiókba utazzanak.

Korábban a finn kormány is módosított a Tunéziára vonatkozó utazási tanácsain, amelyek között felhívja a figyelmet a belpolitikai zavargásokra és a turisták elleni újabb támadások veszélyére is, mivel a helyi hatóságok nem szavatolják megfelelően a biztonságot az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken.