• Peste  80 % dintre absolvenţii clasei a opta din judeţul Covasna care au sus?inut probele Evaluării Na?ionale au ob?inut medii peste 5, doi dintre elevi reuşind să obţină media 10, arată datele transmise vineri, înainte de contestaţii, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna. La limba şi literatura română procentul celor cu note peste 5 este de75.16%, la limba şi literatura maternă (maghiară) 95,93%, iar la matematică 78,32.
  • Proiectul Ministerului Învăţământului de construire a unor grădiniţe în judeţul Covasna s-a împotmolit în faza de executare. Conform declaraţiilor inspectorului şcolar judeţean trebuiau construite 6 grădiniţe în judeţ în cadrul programului naţional al guvernului. Derularea trebuie să fie organizată şi supravegheată de către minister. O firmă din judeţul Constanţa trebuia să construiască grădiniţele din judeţul Covasna şi din judeţul Tulcea, dar nu a finalizat până acum nici o investiţie.
  • Medici specialişti ORL din România şi Ungaria s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii la Băile Harghita la o conferinţă de specialitate organizată cu ocazia centenarului medicinii ORL în Transilvania. Conferinţa a fost organizată de guvernul Ungariei , Colegiul Medicilor din judeţul Harghita şi Asociaţia PRO ORL.
  • De mai bine de patru luni a demarat Consiliul Local Miercurea Ciuc procedura de iniţiere a licitaţiei publice pentru achiziţionarea tehnicii pentru prezentarea filmelor 3D în cinematografe, dar în această perioadă s-au trimis chiar şi două precizări autorităţii de supraveghere a licitaţiilor şi cu toate acestea licitaţia încă nu a apărut în sistemul electronic.

Bejegyzés navigáció