Akár szerencsésnek is mondhatta magát Andreea Mitu (99.), aki élete első Grand Slam-győzelme után mindjárt a negyedik fordulóban találta magát a Roland Garroson. A nála csak hajszállal jobban helyezett belga Alison Van Uytvancktól (88.) azonban kategorikusan kikapott hétfőn délután.

Nem játszott nagyon rosszul a román lány, sőt időnként egyenesen csillogó megoldásokat is talált, de a döntő pillanatokban nem tudott koncentrálni. A meccset egyértelműen ezen dőlt el. Mitunak 7 alkalommal esélye elvenni ellenfele adogatását, de Uytvanck mindannyiszor hárított, miközben a belga 5 lehetőségből 4-et ki tudott használni. Így a végeredmény 6:1, 6:3 lett, és Mituval az utolsó román búcsúzott egyéniben.

A hétfői játéknap meglepetése Lucie Šafářová (13.) győzelme a 2. kiemelt Marija Sarapova fölött. A cseh játékos az olasz Flavia Penettát (28.) búcsúztató spanyol Garbi?e Muguruzával (21.) csap össze a nyolcaddöntőben. Az ukrán Elina Svitolina (19.) ellenfele a szerb Ana Ivanović (7.) lesz, az Andreea Mitut legyőző Uytvanck pedig a cseh Petra Kvitova (4.) és Bacsinszky Tímea (23.) közötti párharc nyertesével csap össze.

A világelső amerikai Serena Williams a 17. olasz Sara Erranival találkozik a nyolcaddöntőben. Utóbbi simán jutott tovább, miután 6:2, 6:2 arányban legyőzte a világranglistán mindössze 68. német Julia Görgest.