• Editura Kriterion, cea mai importantă instituţie culturală minoritară atât în România, cât şi în Europa de Est sărbătoreşte 45 de ani de la înfiinţarea sa. Cu acest prilej Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale şi Asociaţia Domokos Géza organizează colocviul Tălmăciri în Bucureşti în perioada 18-19 mai 2015. Astăzi de la ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român are loc un colocviu dedicat evocării dialogului intercultural promovat de către Editura Kriterion. Marţi, 19 mai 2015, ora 10.00, la sediul Institutului Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti se vor prezenta rezultatele cercetărilor privind fenomenul Kriterion, respectiv profilul Editurii în dosarele aflate la CNSAS.
  • Patru elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional ?Mihai Viteazul? au demarat un proiect prin care doresc să împărtăşească cu colegii lor de la liceele din judeţ, modul în care văd ei relaţia româno-maghiară din judeţul Covasna, dar şi modalităţi de apropiere între cele două comunităţi. Ideea le-a venit în urma unei vizite a campaniei de informare ?Europa, casa noastră?, când reprezentanţii Reprezentan?ei Comisiei Europene în România ? entitatea care manageriază campania de informare ? au prezentat una dintre etapele campaniei, şi anume, un concurs de proiecte intitulat ?Lider european?.
  • Cea de-a XXII-a ediţie a celui mai vechi festival internaţional de teatru din România, ?Atelier? va aduna şi anul acesta aproape 20 de producţii naţionale şi internaţionale pe scena teatrului din Sfântu Gheorghe, în perioada 2-10 iunie 2015. Fiind al doilea an consecutiv de când s-a întors la Sfântu Gheorghe, oraşul în care a luat viaţă, la iniţiativa dramaturgului Radu Macrinici, festivalul ?Atelier? doreşte să resusciteze viata culturală a oraşului prin producţii naţionale şi internaţionale ?scoase din tipar?.

Bejegyzés navigáció