• Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va participa astazi, la Barcelona, la Conferinţa ministerială informală cu statele din Vecinătatea Sudică a UE, evenimentul având loc în contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate a Uniunii Europene.
  • Astazi incepe seminarul de traduceri literare din limba maghiară în limba română de la Balatonfüred (Ungaria) Seminarul de o saptamana este organizat de Institutul Balassi ? Institutul Maghiar din Bucureşti, în colaborare cu Fundaţia Casa Traducătorilor din Ungaria şi Institutul Cultural Român. Seminarul se va desfăşura sub îndrumarea reputatului traducător George Volceanov.Participarea este gratuită. Participanţii vor primi o bursă pentru acoperirea cheltuielilor curente pe durata seminarului. Câştigătorii concursului din primăvara 2015 sunt:Alexandru Călin, Bertóti Johanna, Fülöp Zsigmond, Mihók Tamás si Vakarcs Szilárd.
  • In perioada 13 ?19 aprilie va avea loc Festivalul Internaţional de Chitară Clasică ?Terra Siculorum? ? ediţia a 8-a, organizat de Asociaţia Harmonia Cordis in orasele Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe si Gheorgheni.
  • O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, duminică, după ce un avion a aterizat forţat pe marginea autostrăzii A28, imediat după decolare, din cauza unor dificultăţi, în apropiere de localitatea Oldenburg, potrivit presei germane, citate de The Mirror în pagina electronică.

Bejegyzés navigáció