Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, cere, printr-o adresa oficiala primului ministru suplimentarea posturilor aferente aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Covasna cu 5 posturi cu scopul de a asigura realizarea obligatiilor de ordin constitutional si legal in ceea ce priveste folosirea limbii materne a cetatenilor romani de etnie maghiara. In acelasi scop, presedintele Consiliului Judetean Covasna solicita suplimentarea bugetului cu suma de 4 milioane lei pe anul 2015.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 12 persoane in dosarul despagubirilor ANRP, printre care 8 fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor ?i 4 inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati. Printre inculpati se afla si fostul deputat Marko Attila, fost secretar de stat si sef al Departamentul pentru relatii interetnice, aflat la momentul actual in Ungaria.

Delegatia Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT) a avut consultari cu Laurentiu-Mihai Ştefan, consilierul prezidential pentru politica interna, cu privire la autonomie, reorganizarea regionala, retrocedarea imobilelor apartinand bisericilor maghiare, precum şi in legatura cu Universitatea de Medicina şi Farmacie din Targu Mureş. Reprezentantii CNMT au convenit cu consilierul prezidential ca aceste intalniri vor deveni sistematice şi ca vor fi puse la dispozitia Preşedintiei materialele referitoare la problemele comunitatii maghiare.

Doi frati, originari din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, sunt autorii unui program de calculator (software) folosit de imprimeriile din toata lumea. Succesul fratilor Adam si Zoltan Bíró este cu atat mai rasunator cu cat niciunul dintre ei nu este programator calificat, ci sunt autodidacti. Dupa succesul programului StudioRip, cei doi au pregatit o noua surpriza: au lansat un produs care scade de cateva ori costul placilor destinate tipografiilor offset, cu o scadere minima a calitatii tipariturilor.

In Rusia si Polonia au loc ceremonii de comemorare la implinirea a 5 ani de la tragedia de la Smolensk, cand Avionul Tupolev?154, in care calatorea delegatia oficiala poloneza in frunte cu presedintele Lech Kaczynski s-a prabusit la ora locala 8:41, rovocând moartea tuturor celor 96 de ocupanti ai sai, in conditii de ceata densa.

Bejegyzés navigáció