• România trebuie să fie conştientă de „responsabilitatea” şi de „consecinţele” suplimentării efectivelor NATO pe teritoriul său, avertizează Ministerul rus de Externe, catalogând drept „periculoase” acţiunile Alianţei Nord-Atlantice. Guvernul României a aprobat, joi, un proiect de lege privind staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni şi tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, premierul Victor Ponta spunând că este vorba de personalul şi armamentul pentru comandamentele NATO pe care le va găzdui România.
  • Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului marti 7 aprilie, de la ora 12.30, pentru modificarea programului de lucru a Senatului si anunta ca a solicitat convocarea, in aceeasi zi, a unui nou plen reunit a celor doua camere ale Parlamentului, pentru modificarea statutului deputatilor si senatorilor, potrivit unui comunicat de presa transmis ieri seara. Solicitarea lui Tariceanu vine dupa ce Biroul permanent al Senatului a decis luni ca membrii acestei Camere sa lucreze in circumscriptiile electorale in perioada 6-14 aprilie, urmand ca sedintele de plen sa fie recuperate dupa Paste.
  • Cultele crestine de rit occidental vor sarbatorii astazi Vinerea Mare, sau Vinerea Neagra – pomenind patimile lui Isus.
  • Fundaţia Muzza împreună cu Ministerul Culturii şi Institutul Cultural Român organizează, şi în acest an, Gala Premiilor de Jazz. Ajunsă la a XIII-a ediţie, Gala reprezintă cel mai important eveniment anual pentru acest gen muzical şi îşi propune, ca de fiecare dată, să evidenţieze şi să premieze cele mai reuşite performanţe din acest domeniu pentru anul precedent.Gala va avea loc duminica 8 aprilie la Hard Rock Cafe Bucureşti. Evenimentul va aduce în faţa publicului nume marcante ale jazz-ului românesc şi internaţional, printre care Grupul BALAKO, dar şi tineri muzicieni premiaţi la cele mai recente concursuri de jazz, precum Tasi Nóra, care a cântat alături de mari jazzişti din Ungaria.

Bejegyzés navigáció